вторник, 18 августа 2015 г.

Erivajadustega lapsed kaunistasid kooli alguse puhul seljakotte

Mittetulundusühing "Eriline maailm" kutsus erivajadustega lapsed ning nende vanemad Solarise keskusesse, et nendega koos sügiseks koolikotte kaunistada, mängida ning lastejutte lugeda.
Heategevusürituse korraldaja, mittetulundusühingu "Eriline maailm" juhatuse liikme Julia Stepanova sõnul on sellised ettevõtmised erivajadustega laste jaoks äärmiselt olulised, vahendas "Aktuaalne kaamera"



Video saab vaadata SIIN:  


"See on väga tähtis, sest meie erivajadustega lapsed tavaliselt istuvad kodus ja see on tähtis nendele, et nad saavad midagi teha siin, kus on päris palju inimesi. Nad on tavalapsed, nad tahavad mängida, nad tahavad midagi ilusat teha. See on meile väga tähtis," ütles Stepanova.


Kohale oli kutsutud ka lasteajakirja "Täheke" peatoimetaja Ilona Martson, kes lastele luges ning nendega mängis.
"Neil on väga arenenud visuaalne mälu ja see huvitab neid. See tekst, täheline, nad oskavad siin kõik lugeda, aga nad vaatavad eeskätt pilti ja teine asi, mis ma panin tähele, et paljud lapsed oskavad väga hästi arvutada," kiitis Martson.
Ta märkis, et üleüldiselt on tähtis, et vanemad suhtleksid ja tegeleksid rohkem oma lastega ning tõi esile erivajadustega lapsevanemate tegutsemise. Veel lisas Martson, et lapsevanemad võiksid rohkem lastele raamatuid ette lugeda.
"Hästi tähtis on see, et ainult mina ei loeks ette. Sageli ma olen märganud, et lapsevanemad nii palju ei loegi ette. Siin on näha, et lapsevanemad tegelevad oma lastega ning nad püüavad pidevalt, et see laps nii-öelda tuleks kaasa siia maailma," ütles ta-
Julia Stepanova lisas, et augusti lõpupoole on neil plaanis erivajadustega lastele luua suurem üritus, kus mitmete Eesti disainerite kaasabil loodetakse seljakotte müües autismipuudega laste toetuseks raha koguda.
Toimetas
Rutt Ernits
www.err.ee